Okcategoryrad

Man eller konkurs: hur man sparar pengar på att organisera ett bröllop

Innehåll

Grundaren av Gold Stream-evenemangsbyrån Natalya Avdeeva berättade för kvinnans dag hur man organiserar en oförglömlig semester och samtidigt sparar familjens budget.

Sedan barndomen har tjejer drömt om ett perfekt bröllop. När brudens fantasier lägger till några oplanerade nollor till bröllopsbudgeten, börjar bröllopsuppskattningen att komma till brudgummen i de värsta drömmarna.

Naturligtvis är det trevligt när en man inte sparar några kostnader för ringar och en klänning för bruden. Det är ännu trevligare när han kan betala fullt för bröllopet. Sökandet efter generösa och självförsörjande män för rollen som livspartner slutar tyvärr inte alltid och inte alla framgångsrikt. I sådana fall tar båda ansvaret för kostnaderna. Brudar ser inte längre något förkastligt i deras önskan att hjälpa sin framtida make ekonomiskt: oberoende flickor i prestigefyllda positioner började träffas mycket oftare än män-oligarker.

Bröllopsdatum

De senaste åren är priserna svagt beroende av säsong och veckodag – allt beror på dina preferenser. Många väljer ”vackra” datum – 08.08, 11.11 osv. Det brukade vara vanligt att gifta sig med Krasnaya Gorka: man trodde att de nygifta skulle leva tillsammans lyckligt. Det är en bra idé att bygga vidare på ditt par berättelse. Till exempel för att ställa in datumet för bekanta dagen och berätta förklaringen om din kärlek under evenemanget.

Firande område

Det är nu möjligt och nödvändigt att spara på webbplatsen. Att välja mellan en bankettsal och en röjning i skogen är det svårt att säga med säkerhet vilken av platserna som blir dyrare. En glänta på ett fashionabelt hotell kan kosta flera gånger mer än en bankett i en restaurang. Du kan också organisera en minnesvärd semester utomhus – välj bara lämpliga dekorationer, till exempel i fransk eller rustik stil. Hallarna med gyllene stuckaturformar ersätts av de mest icke-standardiserade och kreativa lösningarna – det är dags att fantisera! Varför inte ha ditt bröllop i en chokladfabrik eller i en flygplanshangar?

Fotograf och videograf

Att spara pengar på en fotograf och videograf är ingen bra idé. Foton och videor är det enda som kommer att finnas kvar efter firandet, där du inte bara har investerat din själ utan också imponerande medel. Nivån på en professionell kan alltid bestämmas av arbetet i hans portfölj. Ge fotografen ett slags ”provkörning”: be honom göra en fotosession före bröllopet några månader före evenemanget. Detta hjälper dig att förstå om han känner din kompis. Det är inte nödvändigt att hyra en fotostudio – fantastiska fotograferingar fås på stadens gator och i naturen.

Från en videografs arbete kan man förstå hur väl han är flytande i videoredigering, 3D-grafik, hur han känner till dynamiken i händelserna, om han kan göra en vacker och snygg film. Huvudregeln är att bekanta sig i förväg och inte på själva bröllopsdagen.

Det är viktigt att kameran älskar dig: det här är det enda sättet du kommer att vara vacker, ung och glad i ramen – så kommer dina vänner, släktingar och dina framtida barn komma ihåg dig..

Och ytterligare ett tips: undvik de tjänster som införs i registret. Specialister som arbetar med ett stort flöde av människor varje dag kommer inte att leta efter en individuell inställning till varje par, och i 90% av fallen passar resultatet inte för dig.

Ledande

Värden är vem som kan förstöra alla händelser. Rekommendationerna från vänner i det här fallet fungerar inte – en presentatör kommer perfekt att hålla ett privat evenemang och kommer inte att vara lämpligt för ett stort företag, medan den andra kommer att skugga alla med sin aktivitet och skapa en känsla av att han är huvudpersonen i ditt evenemang. Ta detta val på allvar eller sök råd från bröllopsbyråer – under deras strikta kontroll hålls dussintals evenemang om året, och de kommer att kunna rekommendera det bästa av det bästa..

Teknisk utrustning

När det gäller den tekniska sidan av problemet (belysning, ljudutrustning, komplexa strukturer), försök inte att gräva i detaljerna och organisera denna framsida själv – sannolikheten för att händelsen störs på grund av en samvetslös entreprenör, en kollapsad scen och ett vindblåst tält är för högt.

Bröllopsceremoni utanför anläggningen

Det europeiska bröllopsformatet blir mer och mer populärt och färre och färre bröllop med bröd, salt och lösen. Varför händer det? Det är enkelt: brudar tittar på bröllopstidningar, videor från kändisbröllop och vill naturligtvis ha samma skönhet..

Under ceremonin anländer registraren – inte en kvinna med hög frisyr och memorerad text, utan den du väljer: i rätt klänning, med ett rörande tal. Efter en sådan målning återstår vackra fotografier och känslomässiga videor. Tyvärr har registrering av äktenskap ännu inte officiellt legaliserats, så bruden och brudgummen kan inte undvika att gå till registret och naturligtvis extra kostnader.

Smekmånadstur

Konstigt nog, men det är just nu du kan spara. När du har ordnat ditt bröllop på rätt sätt och har gett dig fantastiska minnen, underbara bilder, en video och mycket positivt, är det verkligen nödvändigt att ordna en brådskande semester åt dig själv? Och om du var girig mot dig själv och gästerna, kommer en smekmånadstur att hjälpa dig att slappna av och snabbt glömma en dag full av problem, stress och brister..

Vad exakt kan inte sparas?

1. På dig själv. Inga affärsklänningar, snygga frisyrer och manikyr från serien ”min egen mästare”. Den här dagen ska bruden se ut som en gudinna eller åtminstone en stjärna från omslaget till en tidskrift.

2. På den. Inga gammaldags kostymer. Den framtida mannen ska matcha sin brud – snygg och elegant.

3. På ringarna. Vigselringar kommer att vara med dig för livet. Välj de du kommer att älska att bära.

4. På mat. Var särskilt uppmärksam på menyn i restaurangen så att efter firandet kommer du att komma ihåg med vänlighet och värme, i inget fall spara inte på hälsan hos gästerna.

5. Professionella. Lita på proffsen och låt dem spara pengar åt dig. Hur gör bröllopsbyråer det? Mycket enkelt: till exempel erbjuder de en webbplats med fantastisk sjöutsikt. Så du behöver inte spendera en förmögenhet på dekor och blomster för att dekorera ett tråkigt rum i en restaurang, lekplatsen i sig skapar rätt atmosfär. Du kommer att få råd av pålitliga stylister, fotografer, videografer och presentatörer. Byrån kommer inte att införa cirkus, balett och trickprogram om de inte avslöjar ditt pars personlighet. Bröllopsarrangörer kommer att erbjuda att göra en film om ditt par, skapa videohälsningar och välja artister som passar perfekt i ditt format. För vissa är det en dansande konstnär, men för andra är det en kör av små flickor i form av änglar. Låt arrangörerna arbeta i dina intressen – skriv ett manus för dig och för dig, förstå och förmedla ditt pars unika egenskaper, avslöja mötets historia, ta reda på vad du älskar, vem dina gäster är, vilken stil och format som passar ditt evenemang. Var uppmärksam på allt. Det bör finnas kemi mellan dig och arrangörerna, en känsla av förtroende och lätt kärlek. Naturligtvis måste du betala 10% eller till och med 15% för organisationen – det här är ett minus, men det finns också ett plus: du behöver inte gråta efter en misslyckad smink eller frisyr och vänta på en bröllopsbil, som den dagen inte skulle komma fram till den bestämda platsen och tiden.

P. S. Ställ dig själv en fråga: varför behöver jag ett bröllop?

Även om din man är en oligark, gör honom inte i konkurs. Lycka handlar inte om att bjuda in Beyoncé och Elton John; du borde vara stjärnorna på ditt bröllop. Spela in en vacker sång i studion, sätt på en dans och glöm inte gästerna – det finns säkert talanger som kommer att förbereda en kreativ hälsning åt dig. Väg för- och nackdelar och överväga om det är vettigt att spendera pengar på en ökänt katastrofal händelse. Vill du ha en stor skala och oförglömlig skönhet? Förbered dig på att detta kommer att kräva allvarliga summor. Ett bröllop är en händelse som helst borde hända en gång i ditt liv, så låt inte girighet förstöra det..

Om det finns väldigt lite pengar, då ska du inte slösa bort dem på en dålig restaurang, toastmaster och dragspelare, rädda dina nerver och nerver för dina gäster. Köp bättre två biljetter till Europa med dessa pengar och spendera några dagar med din älskade på ett mysigt hotell. Närma dig en sådan viktig dag ansvarsfullt och kom ihåg: livet slutar inte efter ett bröllop.

Similar Posts