Okcategoryrad

Personlig erfarenhet: ”Jag vägrade äktenskap och födde en donator”

Ensamhet är inte alltid en följd av ett orolig personligt liv. Ibland är detta ett medvetet val av en kvinna som inte behöver en själsfrände på principen ”om det bara fanns”.

… Alla i hennes fyrtioio har aldrig varit gift. Det hände så att hon i sin ungdom hopplöst var kär i en klasskamrat, som så småningom inte valde henne. Och hon, förutom honom, behövde ingen. Efter att ha återhämtat sig från drömens kollaps bestämde hon sig för att hitta en normal man som faktiskt kommer att agera i rollen som spermadonator. Eftersom det inte är ödet att återförenas med sin älskade, resonerade hon, låt henne åtminstone få ett barn som kommer att bli närmaste person och lysa upp sina dagar i slutet av sitt liv.

Givaren hittades snabbt och lyckades fullgöra sin funktion utan att ens veta vad syftet var med. Så snart Alla insåg att hon var gravid avbröt hon alla kontakter med fostret till det ofödda barnet. För det första var han en djupt gift man, och förstörelsen av hans familj var inte en del av Allas planer. Och för det andra bestämde hon sig för att föda detta barn bara för sig själv, så att ”givaren” var från början utesluten.

Den födda sonen fyllde verkligen Alla bostadsyta. Naturligtvis gav hon inte upp sig själv som kvinna, och då och då inträffade flyktiga romanser och bara möten, som hon kallade ”för hälsa” i hennes liv. Tankar om äktenskap besökte henne ibland, särskilt när Romka frågade varför de flesta av hans vänner har pappor, men det har han inte. Men det fanns ingen stark önskan med alla medel att lösa äktenskapsproblemet, det är säkert. För det första tjänade hon själv bra pengar och kunde försörja sig själv och sin son utan problem. För det andra fanns det inget alternativ för en man att brinna med önskan att bli hennes riktiga far till Romka. Och viktigast av allt var allt bra med henne ändå: inga skyldigheter, karaktärsanpassning, meningsskiljaktigheter om att uppfostra ett barn och hushållning. Hon var sin egen älskarinna och försökte inte alls dela sitt liv med någon annan än sin son. Intressant arbete, groovy flickvänner, alltid redo för alla rörelser, resor, affärsresor – ja, såvida det inte finns ett akut behov av en mans axel med ett sådant liv?

Sonen växte upp på något sätt omärkligt och gick att bo hos en kvinna som var åtta år äldre än honom. Han har ett bra förhållande med sin mamma, men det finns inget behov av frekvent kommunikation. Och detta är normalt: båda förstår att var och en har sitt eget liv. Det verkar som om det är dags att tänka på hur man kan undvika ensamhet vid livets solnedgång. Men nej – Alla fick bara en starkare önskan att vara den enda älskarinnan i sitt öde.

”Varför behöver jag en man bredvid mig? – resonerar hon. – Tiden är inte långt borta när jag fyller femtio, det vill säga på brudmässan är jag en mycket gammal produkt och absolut ointressant för män. Det här handlar om starka kropps- och andemän, som jag potentiellt kan vara bra med. Och jag behöver inte kollegor eller ålders änklingar själv. I denna ålder behöver män inte längre ett objekt för passion och kärlek; själva behöver de, om inte barnmorska, åtminstone en hushållerska och en sjuksköterska. Och jag behöver inte en tjänares funktion under en fru. Lyssna på hans stönande och snarkning, förbereda honom dietmåltider för att bekämpa kolesterol och förstå de växande manifestationerna av åldersrelaterad prostatit – ja, varför behöver jag allt detta? Därför tar jag inte den periodiska uppvaktningen av mogna fans på allvar. Från min ungdom var jag inte van vid att samla strumpor runt lägenheten och laga borsjt förrän vid midnatt, så varför anstränga dig i tiden efter Balzac? Det är ju inte ens ett faktum att inför en gammal pojkvän kommer jag att träffa en smart och intressant samtalspartner. Men jag kommer säkert att lida mentalt av hans försök att visa maskulin styrka, stimulerad av intaget av Viagra. I denna ålder är allt annorlunda för honom: det förflutna, barn, släktingar, vänner. Och ju äldre vi blir, desto svårare är det att acceptera allt nytt. Ja, det finns nog undantag, men jag har aldrig träffat sådana. Och därför väljer jag medvetet ensamhet.

Hur ser jag mitt framtida liv? Det är okej! För det första är jag fortfarande långt ifrån en gammal kvinna och jag är fortfarande mycket intresserad. Jag älskar att resa, gå på teatrar, utställningar, bio. Jag älskar att träffa mina vänner (förresten, inte alla har en själsfrände) och prata om det här och det över en flaska gott vin. Jag älskar att laga något gott och njuta av utsökt frosseri medan jag njuter. Jag älskar tysta hemkvällar under en mysig filt med en bra bok i mina händer. Jag gillar att gå runt i staden, raslande de fallna löven under mina fötter och andas in deras ruttna doft. Jag älskar att simma i poolen och känna närvaron av olika muskler. Ibland gillar jag att flirta med någon främling som har visat intresse för mig – och samtidigt förstår att detta inte tvingar mig till någonting. Jag mår dåligt ensam?

Jag är inte rädd för att det i ålderdomen inte kommer att finnas någon för mig att ta med ett glas vatten. Först vill jag verkligen behålla möjligheten att hälla det själv. Och för det andra, vilken skillnad kommer det att göra för mig om det finns någon med mig, om till och med ett glas vatten blir ett problem??

Jag är rädd för ensamhet inte i ett kön utan i en universell mening. Jag vill inte förlora nära och kära, jag vill inte leva bara tidigare, om hälsan sätter stopp för även de mest blygsamma utsikterna för ett normalt liv. Jag vet att detta är oundvikligt, både för ensamstående och för gifta personer: förr eller senare lämnas en av makarna ensam. Så vad är poängen med att tänka på det alls? Jag väljer livet här och nu, där jag inte alls är ensam utan själsfrände. ”.

Similar Posts